Διεύρυνση πέους: συνδεσμοτομή

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν κάνετε χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης πέους

Το πέος θεωρείται παραδοσιακά ως σύμβολο της ανδρικής δύναμης, επομένως το μέγεθός του ανέκαθεν απασχολούσε τους άνδρες. Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το μεγάλο πέος είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σεξουαλικής και σεξουαλικής υπεροχής. Το πέος έχει συνήθως μήκος 7 έως 13 cm σε κατάσταση ηρεμίας και 12-20 cm σε στύση. Εάν το μέγεθος του πέους είναι μικρότερο από 12 cm, θεωρείται μικρό πέος και εάν το μήκος του είναι μικρότερο από 2-3 cm, θεωρείται μικροπέος.

Το ανεπαρκές μήκος του πέους πολύ συχνά οδηγεί σε μείωση της αυτοεκτίμησης του άνδρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε σοβαρά προβλήματα στην οικεία ζωή (μέχρι και την πλήρη αδυναμία σεξουαλικής επαφής).

Για να λυθεί αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα, οι χειρουργοί προτείνουν τη διενέργεια συνδεσμοτομής - μια επέμβαση επιμήκυνσης του πέους.

Η διεύρυνση του πέους έχει δύο φάσεις:

 • Στάδιο 1 - χειρουργική επέμβαση (συνδεσμοτομή). Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο ουρολόγος ανατέμνει τον σύνδεσμο στήριξης του πέους.
 • Στάδιο 2 - Χρησιμοποιήστε την προέκταση για τουλάχιστον 2-3 ώρες κάθε μέρα για 4-6 μήνες.
Μεγέθυνση του πέους μετά από χειρουργική επέμβαση

Ενδείξεις

Κατά κανόνα, το μικρό πέος δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία και δεν οδηγεί σε υπογονιμότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επέμβαση μεγέθυνσης πέους πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν επιθυμίας του άνδρα και για αισθητικούς λόγους. Εάν υπάρχουν ανωμαλίες στην ανάπτυξη ενός οργάνου (όπως ένα μικροπέος), γίνεται συνδεσμοτομή για ιατρικούς λόγους.

Αντενδείξεις

Η επέμβαση για τη μεγέθυνση του πέους, όπως κάθε χειρουργικός χειρισμός, έχει μια σειρά από αντενδείξεις: αιμορραγικές διαταραχές, καρκίνο, σακχαρώδη διαβήτη, μολυσματικές και φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα κ. λπ.

Η δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης καθορίζεται από τον γιατρό με βάση τα αποτελέσματα της προεγχειρητικής εξέτασης.

Προετοιμασία για συνδεσμοτομή

Προκειμένου να αποκλειστούν αντενδείξεις για την επέμβαση, απαιτείται προεγχειρητική προετοιμασία (ενδεχομένως στις εγκαταστάσεις μας ή σε θέση κατάλληλη για τον ασθενή):

 • κλινική εξέταση αίματος?
 • γενική ανάλυση ούρων?
 • 4 υποχρεωτικές εξετάσεις (σύφιλη, HIV, ηπατίτιδα Β, C).
 • βιοχημική εξέταση αίματος (γλυκόζη, AST, ALT, κρεατινίνη, ολική χολερυθρίνη).
 • Πηκτόγραμμα Νο. 1;
 • ΗΚΓ (πριν από την ενδοφλέβια αναισθησία σε ασθενείς άνω των 45 ετών ή με χρόνια καρδιακή νόσο).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε επίσης πτυχίο από εξειδικευμένο ειδικό (π. χ. ενδοκρινολόγο εάν υποψιάζεστε σακχαρώδη διαβήτη).

Η πορεία της χειρουργικής επέμβασης

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή ενδοφλέβια συνδυαστική αναισθησία. Η δεύτερη επιλογή χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά για να αποκλείσει τις δυσάρεστες αισθήσεις κατά τη διάρκεια της συνδεσμοτομής.

Χειρουργική διεύρυνσης πέους

Η ουσία της επέμβασης είναι η επιμήκυνση του πέους με την ανατομή του συνδέσμου και την ανακατανομή του μήκους του πέους προς την κατεύθυνση του ανερχόμενου τμήματος του κρεμασμένου τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός ανατέμνει τον σύνδεσμο στήριξης του πέους, η λειτουργία του οποίου είναι να συγκρατεί μέρος του πέους στο σώμα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προσπέλασης του οσχέου ή του ηβικού οστού. Η διάρκεια όλων των φάσεων της επέμβασης είναι συνήθως 30 έως 60 λεπτά.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης

Ως αποτέλεσμα της συνδεσμοτομής, το μήκος του κρεμασμένου τμήματος του πέους αυξάνεται κατά 3-5 cm. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τα ανατομικά χαρακτηριστικά της δομής του σώματος του ασθενούς (το μέγεθος του λανθάνοντος τμήματος του πέους) και τις φυσιολογικές ιδιότητες (εκτασιμότητα και ελαστικότητα των ιστών). Για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα μετά το χειρουργείο, είναι απαραίτητο να φοράτε προέκταση 2-3 ώρες την ημέρα για 4-6 μήνες.

Χαρακτηριστικά της περιόδου αποκατάστασης

Η επέμβαση μεγέθυνσης πέους θεωρείται ελάχιστα επεμβατική, ο ασθενής βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση για αρκετές ώρες μετά την επέμβαση, μετά μπορεί να φύγει από την κλινική ανεξάρτητα.

Πριν από το εξιτήριο, οι ουρολόγοι δίνουν όλες τις απαραίτητες συστάσεις σχετικά με τη χρήση προέκτασης για τη βελτίωση του χειρουργικού αποτελέσματος, καθώς και τη φροντίδα των γεννητικών οργάνων, τους επιδέσμους και τις εξετάσεις παρακολούθησης. Ο χρόνος αποκατάστασης μετά τη συνδεσμοτομή είναι μόνο 2-3 εβδομάδες. Μετά από αυτό το διάστημα, το τραύμα επουλώνεται πλήρως και το μετεγχειρητικό ράμμα γίνεται εντελώς αόρατο.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις στην πλαστική χειρουργική για τη διεύρυνση του πέους:

Πόσο επιμηκύνεται το πέος μετά από συνδεσμοτομή;

Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης εξαρτάται άμεσα από τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά του άνδρα. Μετά την επέμβαση και όταν φοριέται καθημερινά το extension (2-3 ώρες την ημέρα), το μήκος του πέους αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 3-5 cm, τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης.

Πόσο καιρό πρέπει να απέχετε από τη σεξουαλική επαφή μετά την επέμβαση;

Λόγω τραύματος ιστού, η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι επώδυνη για αρκετές ημέρες. Η πλήρης επούλωση πληγών γίνεται μετά από 2-3 εβδομάδες, μετά από τις οποίες ο άνδρας μπορεί να συνεχίσει τη σεξουαλική του ζωή.

Μπορεί να προκύψουν αναπαραγωγικά προβλήματα μετά από συνδεσμοτομή;

Μετά την επέμβαση, δεν υπάρχουν παρενέργειες με τη μορφή μειωμένης ισχύος ή ανδρικής αναπαραγωγικής λειτουργίας, καθώς ο χειρουργός δεν επηρεάζει τις ανατομικές δομές που είναι υπεύθυνες για τη στύση κατά την εκτέλεση συνδεσμοτομής.

Πόσο κοστίζει μια συνδεσμοτομή;

Το κόστος μιας συνδεσμοτομής ποικίλλει από κλινική σε κλινική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Το συνολικό κόστος της μεγέθυνσης πέους αποτελείται από:

 • Αρχική διαβούλευση με ουρολόγο.
 • Αναλύσεις πριν από την επέμβαση.
 • Λειτουργία - συνδεσμοτομή;
 • Αναισθησία (τοπική ή ενδοφλέβια αναισθησία).
 • Extender (αγοράζει ο ίδιος ο ασθενής, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του ουρολόγου).
 • Μετεγχειρητική επίσκεψη στον ουρολόγο (2-3 επισκέψεις).

Το τελικό κόστος της επέμβασης μεγέθυνσης πέους μπορεί να καθοριστεί μόνο από γιατρό μετά από διαβούλευση και εξέταση.